Поломена и изтръгната е плочата на удавилите се български туристи в

...
Поломена и изтръгната е плочата на удавилите се български туристи в
Коментари Харесай

Сатаниска омраза към българите: Македонци счупиха паметника на удавилите се нашенци в Охридското езеро с кораба Илинден

Поломена и изтръгната е плочата на удавилите се български туристи в Охридското езеро - драма, която се случи на 5 септември 2009 година

Това е нечовешка, сатанинска ненавист към България и българите. Такава ненавист се нуждае от дълго и дейно лекуване, а не от отстъпки и отстъпчивост. Това написа яростно общественикът и публицист Александър Урумов. Той е публликувал скрийншот от профила на мъж от Северна Македония , който на македонски е написал под фотография със счупения монумент на починалите туристи: „ Това ли е пътят към Европа? И тези ли бяха фашисти? ”.

Позорното действие е осъществено в подтекста на това, че България „ затвори ” вратите за пътя на Северна Македояни към Европейския съюз, с което разгневи голяма част от псевдо-националистическото съсловие в западната ни съседка. Така обаче надали „ македонския въпрос ” ще бъде взет по-насериозно. Напротив – по-вероятно е гаврата с паметника в допълнение да усложни освен вътрешнополитическа обстановка в Северна Македония , само че тази с обтегнатите връзки сред София и Скопие.

Припомняме, че нещастието с кораба „ Илинден “, пренасящ 57 български туристи от Охрид за Свети Наум, се случи на 5 септември 2009 година, когато към 10:30 ч. плавателният се прекатурна и потъна на към 250 метра от брега на Охридското езеро. От жертвите на злополуката, осем бяха поданици на община Антон, четирима бяха от община Пирдоп и по един от общините Златица, Мирково и Рибарица.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР